Андрій! Зовнішню шкірку можна зчистити ще коли він не посох, тоді він дуже швидко посохне, але це за умови, що гарбузик дуже добре визрів. Інакше зморщиться. Тоді й колір буде чистий світлий. Якщо сушити не знімаючи шкірки, тоді буде сохнути довго, колір буде приблизно такий як тут, але посохнуть ровно навіть не зовсім дозрілі гарбузики.
Всередині м\'якоть сохне і перетворюється у труху, сухі волокна та насіння.
Треба просверлити з низу невеличкий отвір і різними інструментами (я це роблю стоматологічними), як умога краще вичистити всередені. Тоді буде кращий звук. Далі насипати цілого сушеного гороху (попередньо я його пропитую у грунті глибокого проникнення для того, щоб з часом горох не посипався, можна цього не робити).
А далі знайти спосіб, який Вам подобається, щоб закрити отвір. Дерево, епоксидка, гіпс з ПВА та інші. Чим меньше отвір, тим складніше вичищати всередені, але легше і акуратніше закривається отвір.
Вийде чудове брязкальце!!!
І ще. Частина гарбузиків можуть так вдало висохнути, що їхнє насіння не злипнеться і буде само тарахтіти, але звук буде гірше ніж з горохом.
🙂🤝🤝🤝